Matkamme Toukolaakson omistajiksi

24.10.15 by Toukolaakso
Matkamme Toukolaakson omistajiksi oli pitkä ja polveileva.


Toukolaakson edelliset asukkaat muuttivat Uuteenkaupunkiin syksyllä 2013, ja idea rakennuksen hankkimisesta ja muuttamisesta paritaloksi sai alkunsa. Ajatus tuntui ainutlaatuiselta ja jännittävältä mahdollisuudelta, mutta myös hyvin epätodelliselta. Emmehän me olleet koskaan remontoineet taloa tai edes huoneistoa. Olimme aina asuneet vuokralla.

Toukolaakso Ristimäen koulu Remontti Vanha talo


Toukolaakso Ristimäen koulu Remontti Vanha talo


Käytimme talolla tuttuja ja sukulaisia, joilla oli kokemusta vanhojen talojen remontoinnista ja perehdyimme aiheeseen kirjallisuuden ja Perinnemestari-DVD:n kautta. Mitä enemmän hankimme tietoa, sitä enemmän tuli olo, ettei vanhan talon remontoiminen ole mitään rakettitiedettä. Aloimme siis kyselemään remonttitarjouksia niin sähkön, lvi:n, talon jakavan palokatkoseinän tiimoilta kuin piippujen kunnostuksesta. Ja teimme rutkasti remonttilaskelmia.


Havaitsimme pian, että pakollisiin remontteihin uppoaa enemmän rahaa kuin alussa osasimme aavistaakaan. Aloitimme tiukat hintaneuvottelut myyjien kanssa. Noin puoli vuotta neuvottelimme talon hintaa ja toiset puoli vuotta neuvottelimme pankista lainaa. Kaupat Toukolaaksosta tehtiin kauniina elokuun päivänä 2015.


Toukolaakso Ristimäen koulu Remontti Vanha talo


Toukolaakso Ristimäen koulu Remontti Vanha talo


Kuvat ovat marraskuulta 2013, jolloin kävimme yhdessä tutustumassa taloon ensi kertaa hankintamielessä. Tuolloin Toukolaaksossa ei enää asunut kukaan, mutta tila on vahvasti taiteilijakodin näköinen.


IMG_0824


Our journey into owners of Toukolaakso began in fall 2013, when the previous owners moved to Uusikaupunki. We had no experience of renovation and both of us couples had been living only on rent. We consulted all our friends and relatives who had experience in renovating old houses and read all the books about the subject that we found. Next we consulted professionals in different fields of renovation of old wooden houses and calculated different budget scenarios. The more we learnt the more realistic the idea of buing the house and renovating it became. The pictures are from november 2013, the evening when we first time visited the house with the idea of maybe one day owning it.


  • About

    Neljä kolmekymppistä kaverusta remontoivat kestävin menetelmin kahdeksi asunnoksi 104-vuotiasta Ristimäen koulua, joka on myös Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin synnyinkoti.
  • Toukolaakso Instagram

  • Tags

  • Recent Posts

  • Follow
  • Blog archive