Vihdoin kylpyyn!

8.11.16 by Toukolaakso
1

Ennen talven saapumista päästiin Saanan ja Ollin puolella vihdoin kauan odotettuun kylpyyn! Huone vaatii vielä pieniä viimeistelyjä, esim. peili, lavuaarin kannakkeet, wc:n huuhtelupainike, seinävalaisimet ja kaappi pesukoneelle puuttuvat yhä, mutta suurimmat elementit ovat nyt paikallaan ja käyttökunnossa.

2

Lopputulos näyttää ehkä jopa paremmalta mitä osasimme odottaa, kiva yhdistelmä vanhaa ja modernia tyyliä pienellä kylpyläfiiliksellä. Aluksi ajatuksenamme oli laittaa wc-istuin vain erilliseen pieneen vessaan, mutta onneksi päädyimme lopulta lisäämään sen myös kylpyhuoneeseen. Toinen istuin tulee varmasti myös jatkossa isossa talossa käyttöön, eikä juuri rumenna kylpyhuoneen ilmettä, linjakas seinä-wc istuu tilaan oikein kivasti.

Myös kylpyammeen tarpeellisuutta mietittiin jonkin aikaa, mutta onhan se aika luksusta päästä työviikon jälkeen kylpyyn, varsinkin kun ulkosaunan valmistumista saamme vielä varmasti odottaa hetken. Ehkä pieni itsensä hemmottelu remontin keskellä on välillä paikallaan, vaikkei kylpy varsinainen ekoteko olekaan.

6

Seinäwc:n telineen saimme piilotettua rakentamalla koko seinän levyisen kotelon, josta sai samalla kivan tason kylpyhuoneen purkeille ja kasveille. Koska kylpyhuoneessa harvemmin on näin mahtavia ikkunoita, halusimme ottaa kaiken irti tilaan tulevasta valosta varaamalla paljon tilaa kasveille.

3

Korokkeen reunustaa koristamaan löysimme kaunista posliinista kaakeliboordia, joka jatkaa kivasti muissa koulun huoneissa olevaa puolipaneelin henkeä. Jatkamalla kaakelointia ja boordia myös muille huoneen seinille samassa korkeudessa, tilassa tuli mukavan eheä ja huonemainen kokonaisuus. Ainoastaan suihkuseinä on kokonaan kaakeloitu. Sekä amme- että seinähana ovat Tapwellilta*, ja sopivat hyvin ajattomaan, aavistuksen kouluhenkiseen tyyliin.

457

Lattialaattaa harkitsimme pitkään, kuusikulmainen malli oli alusta asti hakusessa, mutta materiaalista, värisävystä ja koosta mietimme useita eri vaihtoehtoja. Klassinen Pukkilan laatta vaalean beigessä värissä oli lopulta mielestämme kuitenkin klassisin vaihtoehto, emmekä lattian valmiina nähtyämme katuneet päätöstämme lainkaan. Hyvin ohuella saumauksella ja lähellä laatan värin olevalla saumalaastilla tyylistä tuli kivan vanhahtava. Myös valkoinen kiiltävä seinälaatta oli löytö Pukkilan poistoerästä, viimeisiä Turussa valmistettuja laattoja edukkaaseen 5€ neliöhintaan.

9

Kyllä nyt kelpaa kylpeä Aurajokimaisemassa!

* tuotteista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan
  • About

    Neljä kolmekymppistä kaverusta remontoivat kestävin menetelmin kahdeksi asunnoksi 104-vuotiasta Ristimäen koulua, joka on myös Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin synnyinkoti.
  • Toukolaakso Instagram

  • Tags

  • Recent Posts

  • Follow
  • Blog archive