Verhoomo Kotosalla

26.5.16 by Toukolaakso
DSCF0445

Talon halkaisevan väliseinän myötä Toukolaaksoon on avattu nyt verhoomo, joka toimii vanhassa luokkahuoneessa. Kodin yhteydessä toimiva verhoomo sai luontevasti nimekseen Verhoomo Kotosalla. Alun perin verhoomo oli tarkoitus saada toimintaan jo viime joulukuussa, mutta pitkittynyt rakennuslupaprosessi venytti aikataulua keväälle. Oikeastaan mukavaa, että työt voi aloittaa vähän lämpimämmissä merkeissä.

Hieno tila ja yli neljän metrin huonekorkeus innoittivat tekemään verhoomosta vähän fiinimmän verstaan. Puolipaneelia jatkettiin uuteen seinään ja tapetiksi valikoitui Pihlgren ja Ritolan William Morris -tyylinen tapetti. Komeaa hirsiseinää jätettiin näkyviin ja kellastunut katto maalattin valkoiseksi. Muutama koulun vanha tavara pääsi myös mukaan verhoomolle uuteen käyttötarkoitukseen.

Verhoomon ensimmäisenä työnä valmistuivat Artekin ruokapöydäntuolit, joihin laitettiin mukavan pehmeä ja luonnonläheinen villakangas. Verhoomolla on myös oma Verhoomo Kotosalla -blogi sekä Facebook-sivu, josta kannattaa käydä tykkäämässä sillä kesällä on toivottavasti luvassa verhoomon avoimet ovet päivä. Verhoiluun liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä sähköpostitse rosita.haapasaari@hotmail.com tai suoraan puhelimitse 040-7479464.

DSCF0505 DSCF0511 DSCF0487 DSCF0497 DSCF0462 DSCF0485 DSCF0469 DSCF0516 DSCF0484 DSCF0560 DSCF0550

Väliseinä pystyyn!

10.5.16 by Toukolaakso
DSCF0153

Rakennusluvan saavuttua alkoi Toukolaaksossa remontin tässä vaiheessa kokoluokaltaan mittavin projekti kun asuntojen väliin rakennettiin kaikkien kerroksien läpi kulkeva seinä.  Uusien paloturvallisuussäädösten vuoksi väliseinän piti kulkea tosiaan kellarin lattiasta vesikatolle yhtenäisenä, samalla hoitui toki toimiva äänieristys asuntojen väliin. Seinään rakennettiin kaksi runkoa, joiden väliin laitettiin palovillaa ja rakenteen molemmilla puolille tuplakipsilevyt. Ajatus moottorisahalla koko talon sahaamisesta kahtia tuntui tuhoon tuomitulta, mutta käytännössä homma hoitui odotettua nopeammin.

DSCF0147DSCF0168IMG_1480 IMG_1479

Seinän valmistuttua uudet tilat tuntuivat ensin isoon luokkahuoneisiin tottuneena aivan liian pieniltä, mutta muutaman päivän jälkeen uusien huoneiden mittasuhteisiin tottui ja ratkaisu tuntui sisustamisenkin kannalta oikealta. Kaksi hieman pienempää luokkahuoneen puolikasta tulevat varmasti parempaan käyttöön kuin jättikokoinen sali.

DSCF0234



Thanks to modern Finnish fire regulation, we had to cut the whole house into half with chainsaws to be able to build the wall that divides our apartments. But luckily the operation went much smoother than we expected. Now we both have two hall rooms waiting for other parts of the house to be ready.
  • About

    Neljä kolmekymppistä kaverusta remontoivat kestävin menetelmin kahdeksi asunnoksi 102-vuotiasta Ristimäen koulua, joka on myös Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin synnyinkoti.
  • Instagram

  • Follow
  • Tags

  • Recent Posts

  • Blog archive