Keittiöremontti

5.3.16 by Toukolaakso
 

DSCF0062DSCF0067DSCF0071

Olemme päässeet talon toisessa päässä siihen pisteeseen, että keittiö alkaa olemaan valmis. Toki tekemättömiä juttuja muutamista listoista muurin siistimiseen on vielä jäljellä, mutta pääpiirteittäin keittiö näyttää valmiilta ja kokkausintokin on palailemassa.

Kun aloimme remontoimaan keittiötä, meillä ei ollut kovin selkeää visiota lopputuloksesta. Päätimme tehdä juttuja, jotka omasta mielestämme näyttävät kivoilta. Viime syyskuussa kävimme purkamassa vanhan 40-luvun lopun keittiön Porissa ja kolme yläkaappia päätettiin käyttää tulevaan keittiöön. Laitoimme keittiön seinään omaksi yllätykseksemme vanhanaikaista helmipaneelia lattiasta kattoon. Tähän saimme innostuksen kellarin seinän helmipaneelista, jossa on myös samanlainen kaksivärinen maalijako. Keittiön alakaapit, työtaso ja uudet vetimet ovat puusepän tekemät. Myös yläkaappien kunnostus delegoitiin puusepälle ja hyvä niin, itse emme olisi jaksaneet hiota niin siistiä pintaa.

Viimeistään siinä vaiheessa, kun kunnostetut yläkaapit saatiin seinään alkoi näyttämään siltä että hajanaiset visiot eivät sittenkään olleet pettäneet. Olemme lunnollisesti innoissamme keittiöstä, siitä tuli hienompi kuin osasimme odottaa! Ensi viikolla sähkömies asentaa vielä keittiön pistorasiat ja valot sekä epäonninen integroitava tiskikone saa oven pintaansa.

Tässä puolen vuoden ajalta keittiöremontin vaiheita.

DSCF5009

Keittiöstä purettiin koko seinän peittävät 50-luvun kiintokaapit. Pidimme kaapeista, mutta keittiön työtaso olisi jäänyt niiden kanssa kovin pieneksi.

DSCF5060

Vanha paneelikatto pestiin ja maalattiin.

DSCF7018

Keittiöön on ulkoa oma sisäänkäynti, joka on ollut nyt talvella ummessa ja eristetty. Lattian korotuksen alta paljastui melko monen hiiren pesät. Teimme uuden lattian myös samaan tasoon koko keittiön kanssa.

DSCF1453

Välillä tutkailtiin vanhoja tapetteja.

DSCF7031

Huokolevyä tuli myös keittiöön eristeeksi. Tuttu remonttimies kävi tekemässä keittiön paneloinnin ja pikkueteisen lattialaudoituksen. Itsellä menee usein miettimiseen niin kauan aikaa, että on hyvä pyytää välillä ammatti-ihminen apuun. Valmista tulee nopeammin.

DSCF7035

Kun paneeleissa ei ollut vielä maalia ja keittiö näytti kuin saunalta, epäröimme suuresti lopputulosta ja järkyttelimme sitä, että olimme päätyneet niin suureen paneelipintaan.

IMG_1263

Vanha lankkulattia hiottiin kevyesti. Siihen tarvittiin kuvasta päätellen myös yksi remonttiolut.

DSCF7059

Lattia maalattiin Uulan perinteisellä lattiamaalilla.

DSCF7065

Keittiön lattiassa näkyvät hyvin elämisen jälki ja kohta, jossa on kokattu 100 vuotta.

DSCF7167

Vanhojen listojen maaluas viimeistelee koko kaakun. Listojen kiinnitys on perinteisesti ponnistelujen ja aikaansaamisen takana ja niin myös meillä. Kattolistojen kunnostusta emme ole jaksaneet edes aloittaa vielä. Ehkä sitten, kun ilmat vähän lämpenevät.
  • About

    Neljä kolmekymppistä kaverusta remontoivat kestävin menetelmin kahdeksi asunnoksi 104-vuotiasta Ristimäen koulua, joka on myös Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin synnyinkoti.
  • Toukolaakso Instagram

  • Tags

  • Recent Posts

  • Follow
  • Blog archive