Huokolevyjä seiniin

8.12.15 by Toukolaakso
DSCF5113

Olemme aloittaneet Matiaksen kanssa levyttämään tulevaa olohuonettamme huokolevyllä. Kaiken näpräämisen ja nupinaulojen irroittamisen jälkeen omasta työstä tulikin yhtäkkiä todella näkyvää. Huokoisen puukuitulevyn tarkoitus on siis toimia lämmöneristeenä seinissä ja ne sopivat erityisen hyvin vanhaan taloon hengittävyyden kannalta. Emme ole aikaisemmin huokolevyjä käsitelleet, mutta seinään ne saatiin kokemattomienkin remontojien toimesta.

DSCF5065

Ennen levytystä nurkat ja sekä ikkunanpielet eristettiin pellavanauhalla. Tässä käytimme apuna niittipyssyä.

DSCF5085

DSCF5097

Pistosahan ja mattoveitsen jälkeen kokeilimme levyjen leikkaamiseen ihan tavallista käsisahaa. Sillä saikin kaikkein siisteimmän ja suorimman lopputuloksen.

DSCF5102

DSCF5117

Tämän sähköjohtojen piilottamisvinkin löysimme museoviraston korjauskortistosta. Ajattelimme ensin tehdä kaikki sähköt perinteisesti pintavetoina, mutta tämä tapa näytti helposti omaksuttavalta tekniikalta eivätkä ne johdot yleensä mitään kaunistuksia olekaan. Alimmainen levy kiinnitettiin huopanauloilla ja päällimmäinen ruuveilla.

DSCF5119

Tämän ikkunankarmien kohdan levytyksen keksimme ihan omasta päästä sovittelemalla seinään vanhoja karmeja ja eri paksuisia levyjä.

 

 
  • About

    Neljä kolmekymppistä kaverusta remontoivat kestävin menetelmin kahdeksi asunnoksi 104-vuotiasta Ristimäen koulua, joka on myös Touko Laaksosen eli Tom of Finlandin synnyinkoti.
  • Toukolaakso Instagram

  • Tags

  • Recent Posts

  • Follow
  • Blog archive